Etiketler

Furkan Sixers Rotasyonunda Kalıcı Olur mu?

Furkan Korkmaz şu ana kadar NBA’e gerçek manada tutunamamış olsa da barındırdığı potansiyelle bilhassa Jimmy Butler takasından sonra boşalan Sixers benchi için aranılan kan olabilir mi?





Henüz 21 yaşındaki oyuncu şu ana kadar NBA’de geride bıraktığı 2 sezonda toplamda sadece 25 maçta süre aldı. Çaylak sezonunun büyük bölümünü D-League’de geçiren milli yıldız bu sezon başında Summer League’de oldukça tutarsız bir basketbol oynasa da özellikle Milli Takımın yaz sonu oynadığı Slovenya ve Karadağ maçlarında etkili bir basketbol ortaya koydu. Sezon başındaysa Brett Brown yönetimindeki Sixers takımında kadroda kendisine yer bulamayan Furkan Korkmaz hakkında takım yönetimi önümüzdeki sezon için oyuncuyu takımda tutmak için opsiyonlarını kullanmayacaklarını açıkladı.

Tüm bu olumsuz gelişmelerin ardından geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen Furkan Korkmaz hedefinin rotasyonda süre bulmak olduğunu ve oynamak istediğini dile getirdi.
Furkan cephesinde yaşanan onca olumsuzluğa ve Sixers’ın Markelle Fultz’u ilk 5’e yerleştirdikten sonra hücumda yaşadığı sıkıntılar ve alan paylaşımı sorunu kulüp yönetimini hamle yapmaya itti. Minnesota Timberwolves takımından takasını isteyen all-star oyuncu Jimmy Butler’ı takıma katmak için Hırvat Dario Saric ve Robert Covington’ı Timberwolves’a yollayan Sixers böylece ana rotasyonunu son derece daraltmış oldu. Böylece Furkan’a her ne kadar koç Brett Brown istemese de süre bulma fırsatı doğdu.

Sixers'ın Sorunları 
Sezon başından bu yana takımın ana problemleri Redick dışında bir dış skor opsiyonun olmaması, Fultz’un geçen senenin bir numaralı draft seçimi olarak sezon başında kendisinden beklentileri karşılayamaması yanı sıra Ben Simmons’ın topu sadece çember çevresinde bitiren bir oyuncu olması olarak sıralanabilir. Bu durum haliyle Joel Embid üzerine büyük yük binmesine neden oluyor ve takımın hücumda dış tehdidi oluşturan oyuncu azlığından dolayı alan paylaşımını efektif bir şekilde yapamamasına neden oluyor.

Takımın ayrıca bu sezon geçtiğimiz yıl benchten gelerek takıma büyük katkı sağlayan Ersan ve Belinelli gibi oyuncuları kaybetmesi rotasyonun derinliğini olumsuz etkiledi. Bu sezon draft edilen Landry Shamet'in şu ana kadar oldukça verimsiz şut performansı ortaya koyması Furkan için olumlu bir diğer gelişmeydi.

Furkan'ın Geleceği Parlak Gözüküyor!!
Tüm bu veriler eşliğinde geçtiğimiz hafta oynanan Miami Heat maçında bu sezon zorunluluktan da olsa parkede en uzun süresini alan milli basketbolcu 26 dakikada 16 sayı 4 ribaunt üreterek takıma önemli katkı sağladı.


Furkan günümüz pace&space basketbolunda bir basketbolcuda olması gereken topa yön verme, boş adamı bulma, şut sokma ve drive etme gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. Zaten Furkan’ı potansiyel olarak değerli kılan da bu özellikler. Fakat hala NBA’in fiziksel sertliğine uyum sağlayamadığı bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Durum böyle olmasa takım savunmasına verdiği önemle bilinen Brett Brown’un daralan dış rotasyonunda hele hele Fultz ve Shamet gibi oyuncular felaket yüzdelerle oynarken Furkan’a süre vermemesini başka türlü açıklamak mümkün değil.

Kısaca özetlemek gerekirse Sixers’ın beklediği başarılara ulaşmak için sahada dış şut tehdidi yaratacak oyuncu adedini fazlalaştırması gerekiyor. Bunu mevcut kadroda sağlayabilecek yegane parça Furkan Korkmaz olarak öne çıkmış durumda. Süre bulduğunda %100 konsantrasyonla pozisyonun ona gelmesini bekleyerek hareket ederse Furkan için gelecek parlak gözüküyor. En azından Sixers bench için başka hamleler yapmazsa -Kyle Korver’ın ismi sık sık gündeme geliyor- Jimmy Butler takasından sonra Furkan en azından şimdilik ana rotasyonun bir parçası olmuş durumda.

Furkan Korkmaz’ın istatistiklerine bu linkten ulaşabilirsiniz. En dikkat çekici tarafsa milli oyuncu oyundayken Sixers’ın rakiplerine 10 sayı fark atmış olması. Geçen sezon bu veride takım Furkan oyundayken  Sixers 176 sayı fark yemişti. 







1 yorum:

  1. Blog siteniz çok başarılı , takibe aldım..
    Bende sizi beklerim zanaa00.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yeni Yayın

Furkan Sixers Rotasyonunda Kalıcı Olur mu?

Furkan Korkmaz şu ana kadar NBA’e gerçek manada tutunamamış olsa da barındırdığı potansiyelle bilhassa Jimmy Butler takasından sonra boşala...